Despre noi

Fabrica de Fericire este o inițiativă bazată pe voluntariat, caritate și constituie puntea de legătură între Oameni Minunați – de ambele părți ale nevoii.

Fabrica de Fericire asigură suport în elaborarea strategiilor și organizarea campaniilor de CSR pentru marile companii din țară și asociațiile de business. De asemenea, facilitează organizarea de campanii locale de colectare de fonduri sau voluntariat pentru instituțiile rezidențiale sau persoanele aflate în nevoie de pe întreg teritoriul Republicii Moldova.

De-a lungul celor 12 ani, au fost realizate numeroase campanii care au vizat acordarea de suport și abilitarea copiilor, bătrânilor, persoanelor social-vulnerabile, dar și persoanelor cu dizabilități.

Printre instituțiile beneficiare se numără Azilul Republican pentru Invalizi și pensionari de la Chișinău, Centrul Republican de Reabilitare a Invalizilor Muncii și Războiului din s.Cocieri, Spitalul psiho-neurologic din Cocieri, Sanatoriul pneumatologic din Cornești, Casa internat pentru copii cu dizabilități mintale din Orhei, Casa internat pentru copii cu dizabilități mintale din Hâncești, Casa de copii municipală, Casa de copii republicană și altele.

Totodată, Fabrica de Fericire a inițiat și conduce mai multe campanii sociale precum O zi la Circ, prin care copii din instituții rezidențiale de pe întreg teritoriul țării au ocazia să viziteze reprezentațiile Circului din Chișinău, dar și să se bucure de vizite la Grădina Zoologică și Teatrele Licurici și Guguță.

Asigură dotarea instituțiilor rezidențiale pentru copii cu echipamente și tehnică de birou și consumabile, dar și obiecte de igienă, produse alimentare, cărți, birotică, jucării și haine. Facilitează organizarea pentru aceștia a expozițiilor, cu participarea corpului diplomatic și partenerilor de dezvoltare, în cadrul cărora, beneficiarii din instituțiile rezidențiale pot să pună în vânzare propriile lucrări.

Una dintre campaniile de amploare inițiate de Fabrica de Fericire este Adoptă un Bătrân. De-a lungul timpului, anual, împreună cu voluntari din țară și de peste hotare, sunt organizate o serie de evenimente culturale în cadrul majorității instituțiilor rezidențiale pentru bătrâni din țară. De asemenea, sunt organizate donații de carte și echipamente medicale necesare reabilitării rezidenților. Sunt efectuate vizite și asigurate fiecărui bătrân din instituție pachete cu haine și produse alimentare necesare. În cadrul acestei inițiative, a fost editată o carte și organizată lansarea acesteia pentru rezidenta Azilului din Chișinău, Tamara Șirmir, de 91 de ani. Anual, în prag de sărbători, sunt organizate vizite cu cadouri pentru fiecare din cei câteva mii de bătrâni din instituții.

Tot în cadrul inițiativei Adoptă un Bătrân, sunt organizate anul împrejur vizite în satele din țară, cu donații, suport și mese calde pentru bătrânii singuratici, aflați la nivelul subzistenței. În cadrul acestora, sunt identificate inclusiv problemele de ordin juridic, administrativ și este acordat suport în depășirea acestora prin sensibilizarea și implicarea autorităților publice locale.

O altă campanie cu acoperire republicană este Dinți Sănătoși. În cadrul inițiativei, medicul stomatolog povestește copiilor din satele noastre despre cum trebuie îngrijiți dinții, chiar de la vârste fragede.

Campania Alături de Copii are o acoperire națională și vizează copiii din familii defavorizate. În cadrul acesteia, alături de voluntari, sunt organizate activități educative/distractive în sate, în cadrul cărora copiii sunt încurajați să deseneze, cânte, danseze. În anumite regiuni, echipei i se alătură voluntar un medic pediatru și un jurist, care oferă consultații gratuite părinților prezenți la eveniment. Odată cu aceste evenimente, în fiecare dintre localitățile vizitate sunt identificate familiile aflate în nevoie, care primesc suport și asistență.

Pe parcursul luptei cu pandemia de COVID-19, au fost facilitate și realizate mai multe donații importante de echipamente performante vitale pentru sistemul medical, în lupta cu această emergență în sănătate, dar și consumabile și echipamente de protecție pentru personalul medical aflat în prima linie de luptă.

De-a lungul activității, Fabrica de Fericire a adunat alături zeci de companii, oameni de afaceri, dar și voluntari, care împreună, au reușit să schimbe cursul vieții multor suflete aflate în nevoie.